Om Mig

Coach Malin - mer än bara en Coach

Om Coachen

 

Med bakgrund som tävlingssimmare och senare simmarförälder var steget till simtränare för ungdomar som siktar mot att nå vår elit i simning, inte stort. Älskar simning och framför allt kan jag nörda in helt på små teknikdetaljer. Jag brinner för detta och det gör att jag ständigt söker ny kunskap, nya ideer och jag testar allt själv innan jag släpper det på simmarna.
 Sedan något år är yogan en stor del av mitt liv, det ingår i mitt tänk gällande helhet. Vi behöver ha en balans i allt för att må bra och för att få ut optimalt av både livet och träningen. Meditation och andningsövningar är en viktig del i detta vilket jag till en början var rätt motsträvig till. Man lär sig. Jag är ingen naturlig yogi som är smidig och nätt men kroppskontrollen hjälper mig på vägen och jag gör framsteg hela tiden. Vilket jag vill att mina deltagare ska få del av, det viktiga är inte vad du inte kan utan det du kan lära dig, och där finns nästan inga gränser.
Min bakgrund som sjuksköterska har gett mig erfarenheter av både dålig och bra karaktär. Det jag ofta slagits av är bristen på rörelse i någon form, men även när man utövat träning på ett mindre genomtänkt sätt, övertränat och skadat sig.
Genom mina kunskaper i anatomi, fysiologi och medicin har jag en utökad förståelse för konsekvenser som visar sig beroende på hur vi hanterar vår kropp.
Med min verksamhet vill jag inspirera folk att träna, träna klokt och att hitta den form av träning man finner passar en bäst. Som man tycker är roligast, har du inte roligt kommer du att sluta, så enkelt är det. I allt du gör vill jag dock få in helhetstänket. Som idrottare, oavsett idrott eller nivå, har du nytta av rörlighetsträning, smidighetsträning samt att ta hand om ditt inre. Det kan ingen säga emot. Gäller bara att hitta rätt form.

Utbildning

 • Utbildning:

  -Dubbelkompetens som sjuksköterska

  -Schwinn spinninginstruktör

  -Les Mills Body Pump

  -Total Immersion steg 3

  -Global Yoga och Yinyoga

  -Idrottstränarutbildning vid Högskolan I Malmö

  -Soma move

  -Lic personlig tränare by The Academy

  -Dipl. Friskvårdsmassör

  -Lic kostrådgivare

  -Lic hälsokonsult

  -Freepower

Referenser/Awards

 • Kungsbacka Simsällsskap, www.kbss.net

  KbSS har som enda klubb i Sverige en anställd certifierad coach i TI eller ”Total Immersion”. TI är ett sätt att lära sig simma med en pedagogik som lämpar sig väl för vuxna.

 • Johan Holmqvist

  Hade en härlig simning ut till Tylön och tillbaka igår, med sällskap av ett 40-tal andra. Helt oberörd av de ca 1,9km. Kändes kanon bra!Tack!

 • Lisa - NybörjarCrawl

  Måste bara dela med mig av min glädje.

  ?För ett halvår sedan började jag jobba med att ha ansiktet under ytan när jag bröstsimmade. För tre månader sedan var jag helt slut men glad när jag lyckats crawla 25 m. Idag crawlade jag 400 m utan stopp! Underbar känsla!

 • BREV

  Jag får mejl lite nu och då och det är fantastiskt roligt.
  Denna simmare har fångat en stor del av vad jag vill förmedla med min coachning eftersom när jag själv simmar vill jag ha den känslan, oavsett om jag ligger och myssimmar eller kör efter mina förhållanden tuff simning. Simklubben släppte sin bokning kl 18.00
  ”Jag hade bokat klart min plats när klockan slog 18.02!
  Simning är kul och det verkar vara väldigt populärt med denna typ av motion och hälsa 🙂 Sedan är inte du så kass heller som coach … ha ha.. nej men du är verkligen rätt person på rätt plats.
  Du har dessutom öppnat dörren åt många i och med att du lär ut TI som är en simstil som är tillgänglig för alla. Förutom den fysiska träningen det innebär har jag märkt av att det tillför mental avslappning. Att bara fokusera på ett moment, kanske bara det att man alltid ska ha en arm utsträckt framför sig gör att när man utför simningens andra moment på någon typ av automatik – man kopplar av. Det som är rytmiskt: vaggningen, armtagen, andningen – allt det som upprepas som en klocka upplever jag som meditativt. Kanske det att man inte tittar upp på omgivningen utan man tittar ner i vattnet gör att man lämnar världens onödiga krav en liten stund och leker rofylld glad fisk istället! Jag gillar detta. När jag har tränat emellanåt (när jag inte är förkyld) har jag fått med mig hem ny energi och välbefinnande förutom träningsguldet: cirkulations-kicken och muskel/rörlighetsträning.
  Nu ska jag avsluta detta långa mail. Ha en fin jul och nyår! Själv ska jag fokusera lite på C-vitaminkällor heeeela december.
  Med vänlig hälsning,
  Stephanie ”


Fagottvägen 39 437 47 Kungsbacka - Coachmalin swe ab, org nr: 559093-2611

 • +46722322213
 • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Dela med dina vänner!

Coach Malin