PT på VISCUS

                                                                                                     

 

Personlig tränare, varför? När jag ändå har en massa annan utbildning som fystränare, simcoach, yoga osv.

Blir det bra? Blir det inte spretigt och så att jag kan lite om mycket men inte blir fullt bra på något?

Är det seriöst ens?

Under åren jag har hållit på som simcoach, har jag iakttagit hur simmare tränar och vad de inte tränar, i alla fall hos oss i  klubben men även vuxna som håller på med multisporter.

Jag har själv simmat och jag har tränat på gym i väldigt många år, olika saker. Jag tycker om att träna och jag tycker om att se samband mellan olika saker. Jag har också tidigare skrivit om mitt växande intresse för olika sorters träning och att plocka ideer från olika träningskulturer, för gym-fitnessvärlden och idrottsvärlden är olika. Bägge har sina fördelar och jag ser absolut hur vi skulle kunna plocka från bägge, beroende på mål och syfte.

Detta intresse har vuxit då det jag ser är att fysträningen har sina brister i simningen och bland många av multisportarna som prioriterar sina grenar först. De har ju inte heller fler än 24 timmar / dygn så fullt förståeligt men synd för jag tror de skulle kunna lägga om sin träning och både bli snabbare men ffa hålla längre. Kom nu i håg att det gäller inte alla, finns de som tränar brett och klokt.

Vår landträning. Den som kan göra att vår kropp hanterar all vattenträning och håller för belastningen den innebär, den ställer vi i skymundan eller så gör vi som vi alltid gjort för det är vad vi vet. Dvs traditionellt muskelarbete utan vidare tanke på vad vi / hur vi ska använda dessa muskler. Det finns ju så sjukt mycket kul och bra fysträning, som även tar på vårat hjärta.

Jag kunde väldigt lite egentligen och ville kunna mer, sagt o gjort jag utbildade mig även till personlig tränare. GRYM utbildning som verkligen fokuserade på det jag är intresserad av. Fysträning för hälsa och prestation. Skulle gått den innan jag gick EBP´s Fystränarutbildning men nu gjorde jag inte det.

Å vad hade jag mer för tankar kring detta med PT,  Jobb o så.. Inte mycket tankar alls faktiskt, visste att jag inte är intresserad av att coacha folk för estetiken endast utan något mer långvarigt, sammankopplat med hälsa-ohälsa och ev mot prestation eftersom det är en del jag brinner för.

Så när jag satt i Sthlm under sista veckan kom jag på att jag kanske skulle söka jobb som PT, sagt o gjort, googlade runt på gym o kontaktade kedjor jag kunde tänka mig vara på.

Visade sig snart att detta är en rätt usel bransch om man vill kunna leva på sin inkomst, det är sjukt dåliga villkor. En offentligt anställd sjuksköterska är högavlönad i jämförelse. Men nu har jag ju detta som ett intresse och ekonomin får lösa sig, jag har ju massa annat som betalar sig. Att få jobb är inte svårt, det är brist på PT`s, helt klart o behovet ökar ju mer medvetenheten stiger hos människor.

I mitt googlande hittade jag ett gym som heter Viscus, i Masthugget, aldrig hört om men läste på deras hemsida och blev intresserad. De har ett annat upplägg, finns både stationerat i stan och på företag, har behandlare i sitt team, de satsar på vidareutbildning och det kändes som att det var rätt mycket så jag skulle vilja jobba. Jag mejlade och jag fick svar att vi skulle höras o det gjorde vi. Efter ett antal intervjuer och tester med olika personer så har jag nu gått och blivit Viscusian. Jag kommer att få arbeta på olika företag och på gymmet i Masthugget. Varierat, meningsfullt och tillsammans med väldigt stimulerande kollegor, jag tillhör ett team med duktiga, erfarna PT´s och behandlare där vi kan jobba med helheten. Det jag hittills sett och fått till mig är bättre än jag kunnat föreställa mig och jag är väldigt taggad att komma igång.

Skulle du vilja komma o träna med mig så kikar du in på Viscus hemsida om några dagar så ser du när det finns möjlighet.

                                                                                           
 

Login Blog


Fagottvägen 39 437 47 Kungsbacka - Coachmalin swe ab, org nr: 559093-2611

  • +46722322213
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Dela med dina vänner!

Coach Malin