crawlkurser på olika nivåer och simhallar

Så är det dags att börja kika på de sista simkurserna som går i höst/vinter. Vecka 45 börjar flera nya kurser, på olika nivåer och på olika simhallar.

Jag vill slå ett extra slag för fredagskursen på Valhalla som kommer ha fler coacher än mig, vilket jag uppskattar då vi också har olika sätt att se saker och uttrycka oss på. Det finns alltså möjlighet att det blir ännu bättre för dig som simmare. Det är en träningsgrupp, som provat ytterligare simsätt och kommer fortsätta lite med det även om crawl är huvudsimsättet.

Jag är också glad att kunna få vara på Åby igen, där går en grundkurs i crawl som har någon plats kvar. 

Föredrar du Valhalla morgontid finns där en grundkurs på onsdagsmorgon och en fortsättningskurs på tisdagsmorgon, mao alla möjligheter för simning finns.

 

Bokar dig gör du genom att klicka på: Boka nu

 

 

PT på VISCUS

                                                                                                     

 

Personlig tränare, varför? När jag ändå har en massa annan utbildning som fystränare, simcoach, yoga osv.

Blir det bra? Blir det inte spretigt och så att jag kan lite om mycket men inte blir fullt bra på något?

Är det seriöst ens?

Under åren jag har hållit på som simcoach, har jag iakttagit hur simmare tränar och vad de inte tränar, i alla fall hos oss i  klubben men även vuxna som håller på med multisporter.

Jag har själv simmat och jag har tränat på gym i väldigt många år, olika saker. Jag tycker om att träna och jag tycker om att se samband mellan olika saker. Jag har också tidigare skrivit om mitt växande intresse för olika sorters träning och att plocka ideer från olika träningskulturer, för gym-fitnessvärlden och idrottsvärlden är olika. Bägge har sina fördelar och jag ser absolut hur vi skulle kunna plocka från bägge, beroende på mål och syfte.

Detta intresse har vuxit då det jag ser är att fysträningen har sina brister i simningen och bland många av multisportarna som prioriterar sina grenar först. De har ju inte heller fler än 24 timmar / dygn så fullt förståeligt men synd för jag tror de skulle kunna lägga om sin träning och både bli snabbare men ffa hålla längre. Kom nu i håg att det gäller inte alla, finns de som tränar brett och klokt.

Vår landträning. Den som kan göra att vår kropp hanterar all vattenträning och håller för belastningen den innebär, den ställer vi i skymundan eller så gör vi som vi alltid gjort för det är vad vi vet. Dvs traditionellt muskelarbete utan vidare tanke på vad vi / hur vi ska använda dessa muskler. Det finns ju så sjukt mycket kul och bra fysträning, som även tar på vårat hjärta.

Jag kunde väldigt lite egentligen och ville kunna mer, sagt o gjort jag utbildade mig även till personlig tränare. GRYM utbildning som verkligen fokuserade på det jag är intresserad av. Fysträning för hälsa och prestation. Skulle gått den innan jag gick EBP´s Fystränarutbildning men nu gjorde jag inte det.

Å vad hade jag mer för tankar kring detta med PT,  Jobb o så.. Inte mycket tankar alls faktiskt, visste att jag inte är intresserad av att coacha folk för estetiken endast utan något mer långvarigt, sammankopplat med hälsa-ohälsa och ev mot prestation eftersom det är en del jag brinner för.

Så när jag satt i Sthlm under sista veckan kom jag på att jag kanske skulle söka jobb som PT, sagt o gjort, googlade runt på gym o kontaktade kedjor jag kunde tänka mig vara på.

Visade sig snart att detta är en rätt usel bransch om man vill kunna leva på sin inkomst, det är sjukt dåliga villkor. En offentligt anställd sjuksköterska är högavlönad i jämförelse. Men nu har jag ju detta som ett intresse och ekonomin får lösa sig, jag har ju massa annat som betalar sig. Att få jobb är inte svårt, det är brist på PT`s, helt klart o behovet ökar ju mer medvetenheten stiger hos människor.

I mitt googlande hittade jag ett gym som heter Viscus, i Masthugget, aldrig hört om men läste på deras hemsida och blev intresserad. De har ett annat upplägg, finns både stationerat i stan och på företag, har behandlare i sitt team, de satsar på vidareutbildning och det kändes som att det var rätt mycket så jag skulle vilja jobba. Jag mejlade och jag fick svar att vi skulle höras o det gjorde vi. Efter ett antal intervjuer och tester med olika personer så har jag nu gått och blivit Viscusian. Jag kommer att få arbeta på olika företag och på gymmet i Masthugget. Varierat, meningsfullt och tillsammans med väldigt stimulerande kollegor, jag tillhör ett team med duktiga, erfarna PT´s och behandlare där vi kan jobba med helheten. Det jag hittills sett och fått till mig är bättre än jag kunnat föreställa mig och jag är väldigt taggad att komma igång.

Skulle du vilja komma o träna med mig så kikar du in på Viscus hemsida om några dagar så ser du när det finns möjlighet.

                                                                                           
 

Träning i Italien

 

FÖRRA ÅRET BLEV SUCCÉ💫
Vi älskade Castiglione della Pescaia 🇮🇹
Mysig liten stad med bergen och havet precis utanför dörren.
Vad säger ni om en härlig träningsvecka med oss på den Toscanska kusten till våren?

Den 12-19 maj 2019 åker vi igen 👏🏻👏🏻👏🏻
💫
En träningsvecka som passar FÖR ALLA där vi varvar Somamove & yoga med tuffare träningspass på stranden, cirkelfys och upplevelsehajk med en & annan höjdmeter i bergen😉......Vi lovar er en riktigt energiboost!!! 
💫
Resan arrangeras av Go Active Travel där jag Jane Nilsson aka Träningsinspiratören kommer coacha er under veckan
💫
Vi bor på fyrstjärniga Riva del Sole 🌟🌟🌟🌟precis vid havet. Mellan passen njuter vi av sol, bad och härlig Italiensk mat👌🏻
💫
För program, pris och bokning gå in på Träningsresa till Italien

 

 

             

 

                                                                      Häng med vettja!! 

Tar det aldrig slut?

 

Mer utbildning

Min bana som simtränare började med att jag jobbade med en annan tränare, som för de flesta nybörjare. I mitt fall en supergo, duktig tjej som lärde mig många grunder. Jag lärde mig ett tänk kring simning som jag är glad för, en praktisk erfarenhet men jag saknade mer förståelse, mer förklaringar till saker så jag försökte få till någon utbildning. Av olika anledningar hoppade jag simförbundets utbildning för simtränare och for till Spanien och gick en Total Immersion  ( TI ) coach utbildning.  Där började det falla på plats. Vuxet sätt att lära ut för oinvigda, lite som att prata för barn, det blev tydligt och enkelt. Superbra! Det var ju det jag behövde om jag skulle lära ut till nybörjare, redan simkunniga är en helt annan sak att träna. Sista steget tog jag i London och även det till belåtenhet. Så jag är först utbildad att lära vuxna crawla. Lite omvänd ordning kanske men för mig har det varit kanon. TI lär ut väldigt grundligt, stegvis och med en vokabulär som gör det enkelt att förstå och sätta sig in i principerna i rörelsemönster i vattnet. Detta har blivit tydligt ju mer jag studerat. Så, gick det då att applicera på barn? Jajemensan, men man får anpassa lite, som allt annat. Uppskattades detta av tränarkollegor? Nej inte särskilt. Men vad fasen gör man när man hittat ett sätt som gör det så enkelt och lättförståeligt? Så jag fortsatte min grej, den som stöttade mig i allt detta var min klubbchef. För han såg att det funkade.

Men med tiden växte nyfikenheten på mer kunskap, att ha samma tankesätt som kollegor, eller i alla fall förstå deras, att fördjupa mig i simning och allt vad det innebär, och det är en hel del! Högskolan i Malmö fick bli mitt lärosäte, Torsten Buhre min lärare, sämre kan man ha. På MAH  numera MU, blev det studier till idrottstränare med inriktning mot simning så nu har jag ett par licenser i SSF som tränare. Nu finns det på papper alltså att jag vet vad jag pratar omJ   .. kanske vad vet jag men det var oerhört intressant och lärorikt och det visade sig att jag gillar biomekanik, vem hade anat det?  Men kunskap föder nyfikenhet på mer kunskap, ju mer jag vet fattar jag att jag inte vet alltså. Simmare fystränar, hur set det ut? Hur är våra coachers kunskap? Mig själv inkluderad. Synnerligen skiftande skulle jag säga och jag upplever att mycket handlar om gamla sanningar och att man tror och tycker o känner en hel del vad som är bäst. Mina kunskaper var som alla andras, ändå har jag hållit på med gruppträning i många år på olika sätt. Nå, nyfikenheten måste stillas! Ut på nätet, kolla sociala medier vad som gäller, följa kloka profiler som verkar veta vad de pysslar med och fram ledde detta till en fystränar utbildning för Seth i Ystad på EBP, evidensbaserad praktik. Sjukt bra utbildning, avancerad, alldeles för avancerad för min del! Kursdeltagare som jobbar med fysträning för våra elitlag inom diverse idrotter. Jag har kanske inte de ambitionerna men jag vill ha den kunskapen. Fick med mig massor och ännu mer nyfikenhet, jag kände ju att jag hade stora luckor i kunskapsbasen så..

NU går jag och lär mig grunderna. Jag läser till PT helt enkelt. Från minsta cell till stora kroppen. Därefter hur vi på bästa sätt enligt vetenskap och beprövad erfarenhet ska träna.  Nu faller även utbildningen i Ystad på plats, kommer fortsätta där vad det lider då det är ett koncept jag gillar.

Så mitt mål nånstans är att skaffa mig så mycket kunskaper att jag känner mig trygg att lära ut och coacha vem som helst mot dennes mål. Oavsett mål eller nivå.

 

 

  • 1
  • 2

Login Blog


Fagottvägen 39 437 47 Kungsbacka - Coachmalin swe ab, org nr: 559093-2611

  • +46722322213
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Dela med dina vänner!

Coach Malin